duminică, 21 noiembrie 2010

argila si cocaina sau delicatetea franceza

...dusa la extrem:D
ce imi place mie la tara asta este grija dusa pana la extrem pt orice.
bun,sa va dau un exemplu.
francezii se dau in vant dupa organizarea de "staffuri"aka intalniri pentru te miri ce care dureaza cat mai mult posibil si atat cat este necesar incat sa scurteze timpul de munca efectiv cu cel putin o ora.moment in care evenimentul este incununat de succes.mai ceva ca traian...in fine.
sa privim cum se desfasoara un astfel de eveniment tipic francez:D
1)incepe sa se adune lumea cam la 10 min dupa ce e prevazuta inceperea evenimentului.
2)fiecare participant pasiv sau activ,nevermind the status trece pe la sustinatorul prezentarii si ,in urmatoarea ordine exacta:
a) il pupa(francezii te pupa si daca te vad prima oara,e normal,nu te panica si nu te trage inapoi,in mod contrar,e ca si cum i-ai injura de mama:D...which is bad)
b)strangere de mana(nu am inteles niciodata de ce mai faci si asta daca deja l-ai pupat?!!)
c)multumire si recunostinta pana la moarte pentru sustinerea evenimentului fara de care Pamantul nu s-ar mai putea invarti)
3)asa se mai pierd inca vreo 20 de minute.
4)incepe prezentarea respectiva dupa ce sustinatorul se prezinta...cine e,de unde vine,ce prezint...daca intre timp mai apare un intarziat se mai prezinta o data si pentru ala.
5)in fine incepe prezentarea care nu dureaza niciodata o ora si care se lafaie cam 2 ore.

Moment in care eu ca si romanul obisnuit sa lucreze fierbe de nervi pe scaun, se gandeste ca mai are 5 pacienti de vazut, ca nu a facut inca iesirea si ca popanarul asta care vorbeste ar face bine sa se grabeasca,which obviously never happeness:)bun si atunci ma ridic eu nervoasa,ocolesc masa sa imi torn o ceasca de cafea...ce mama masii...macar atat...moment in care observ o pata maro care se extinde spre sustinatorul prezentarii si imi dau seama ca am luat o ceasca din plastic care avea o gaura-n fund sau era rupta-n c... dupa cum preferati...evident ca incerc sa nu bufnesc in ras isteric pt ca ma uit la fetele francezilor care se uita toti la mine,siderati...ok.ok.mai imi torn o ceasca si ma retrag in coltul meu....

intre timp poponarul continua...prezentarea era despre metodele de minimizare a riscurilor de transmitere a hepatitei b si c si virusului hiv la pacientii dependenti de droguri.

moment in care incepe sa ne prezinte kiturile sterile pe care ei le dau gratis consumatorilor de senzatii tari...si incepe omul nostru cu lucruri normale gen seringi,comprese sterile, dezinfectant,tavita si lingura de sniffuit/incalzit marfa,prezervative,lubrifiant...in fine tot tacamul...si eu ma gandeam:
"frateeeeee, faci misto de mine?"
si cireasa de pe tort a fost momentul in care tipul ne-a prezentat crema antiinflamatorie pentru nas...pentru a calma iritatia mucoasei nazale la cei care prizeaza coca...adica...OMG!!!...asta o sa fie ultima lor problema,iritatia nazala...what about gaurirea osului nazal??!!!

si ma gandesc pana unde impingem chestia asta de preventie/diminuare a riscurilor.

adica,nu e totusi un pic exagerat?

come on,dude,pot sa inteleg totul pana la unguentul pentru protectie nazala!!!

:))nu stiu daca v-am facut sau nu sa radeti cu postarea asta dar eu am trecut prin toate fazele in 3 ore: plictiseala,iritare,uimire,stupefactie,dezaprobare,amuzament,nervi...

si uite asta face omul cand nu are de lucru...imparte unguente celor care prizeaza dope...vest,vest,civilizatie,civilizatie...dar numai eu vad un pic de absurd in toata povestea asta?

si uite asa a pierdut Mada sfarsitul de dimineata...si a stat,bineinteles,seara pana la 8 ca sa recupereze cu pacientii.

:))it was still somehow funny!

2 comentarii :

  1. interesanta poveste - mai ciudat suna partea aia cu "romanul obisnuit sa munceasca" - cred ca nu ai prea lucrat in Romania - si totusi in ciuda timpului "pierdut" macar este altceva decat stat la cafele si la barfa ca in sistemul romanesc.

    PS sper ca limbajul pe care l-ai folosit aici este doar de show ca ar fi pacat sa folosesti tot timpul cuvinte ca "poponar" "misto" "frate" etc..

    RăspundețiȘtergere
  2. :))nu le folosesc mereu. stai linistita :)

    RăspundețiȘtergere