duminică, 18 aprilie 2010

Cadou aniversar:concertul HAGGARD!





Vine El la mine si imi zice ca de ziua noastra,cand implinim 5 luni,ma duce la super concertul mega trupei Haggard! Am fost eu entuziasmata dar nu peste poate. Eram curioasa sa ii aud, sa ii vad...mai ales sopranele vroiam sa le aud,sa le vad,sa vad cum sunt imbracate...si a venit concertul,dupa 2 saptamani in care El a decretat "stare de doliu" si nu am mai ascultat Haggard deloc ca sa fie mai mare impactul. M-am imbracat si eu in ton cu mult asteptatul concert si am purces la drum spre Casa de Cultura (cu o ora inainte,normal ca sa "prindem locurile alea bune" :P ). Bun,am ajuns acolo,am stat vreo 5 minute, am intrat pana la jumate :)) adica pana in holul din ccs,apoi dupa vreo 30 min am intrat in sala,ne-am ocupat locurile alea bune,bune si am asteptat,si asteptat,si asteptat,cam o ora pana au inceput sa intre pe scena membrii trupei. Si atunci...pamapama...we`re dead!!! STUPOARE!!! Era numai jumatate din band...lipseau toti suflatorii,o soprana,un tenor,un violoncelist,un chitarist,doua violoniste...deci,enough ca sa se simta. Insa ASSIS care este the brain...care compune totul (si imi imaginez ca nu este usor sa compui pentru atatea instrumente)...a venit pe scena si plin de haz si foarte diplomat si-a cerurt scuze din partea nenorocitului si amaratului de vulcan din Islanda care a erupt acum 2 zile si a acoperit intreaga Europa cu un nor de cenusa vulcanica. Motive pentru care in ziua respectiva aeroporturile din Germania si Italia au fost inchise iar jumatate din membrii au ramas blocati in aeroportul din Bologna,Italia. Si apoi a continuat,zicand ca ei vor sustine oricum concertul si ca "anyways...you have ME!"...and I was thinking..."yeah,right!!!"...dar,NU...chiar l-am avut pe el si pe soprana si pe ceilalti si a fost genial...toti pana la ultimul au dat ce au avut mai bun si vreau sa zic ca inca de la primele acorduri mi s-a ridicat parul de pe mine....vioara,soprana,pianul,violoncelul...Dumnezeule,ca incantare pentru simturile mele, a fost mai presusu de cuvinte. Si sunt perfect constienta ca nu i-am vazut decat la jumatate din potentialul dar,let me tell you,ca nu cred ca o alta trupa ar fi putut s acante atat de bine cu mai putin de jumatate din intrumente. Pentru ca,in the end ei sunt o trupa de metal simfonic medieval gotic...in fine, buuuuuuuuu me if you want...ideea este ca instrumenetele sunt esentiale pentru ei ca sa poata canta ce trebuie sa cante.
Si pe langa faptul ca au cantat minunat m-au impresionat si ca oameni. Ma asteptam sa fie foarte dark si seriosi si soprana sa fie serioasa,rece,superioara...iar Assis numai sa grohaie acolo si sa fie mai rece cu publicul dar nuuuuuuuuu...ce oameni!!! au fost foarte comunicativi(la sfarsit au stat sa vorbeasca cu fanii, sa dea autografe,sa faca poze cu ei),calzi,frumosi(toti erau frumosi si radeau),deschisi asa cum nu credeam ca o formatie ca a lor poate fi, iar soprana a fost geniala,a dat din plete pe tot parcursul concertului ,a dansat...chiar si viloncelistul si-a luat violoncelul si s-a tot plimbat pe scena,de chitarist nu mai zis,era ca un spiridus...cand pe scena,cand in public...la fel si assis...si omul orchestra a fost foarte simpatic chiar daca nu prea i-a iesit scamatoria cu focul...data viitoare o sa ii iasa mai bine,sunt convinsa.
Si de-abia astept sa merg la urmatorul concert Haggard care va avea loc la Bistrita la Tabara cavalerilor medievali in August!
Si cu acest concert si-au mai castigat un fan :)
PS: Iti multumsec pentru acest super cadou!!!

Un comentariu :