sâmbătă, 1 mai 2010

CeFeReul:mai rapid decat pe jos(cateodata!!!)

Everybody knows the Romanian trains...never on time,dirty,smelly,old...in fine...super jegoase cred ca ar fi mai potrivit dar ce ma scoate pe mine din minti cu adevarat este viteza lor...si,oameni buni,merg atat de repede incat adesea ti se pare ca stau pe loc sistausistausistausi apoi te uiti pe geam si....SURPRIZA!!!...chiar sta pe loc trenul tau care are deka intarziere vreo 2 ore "din cauza lucrarilor"(lucrari care nu se termina nicodata,nu repara nimic DAR au o calitate suprema si inegalabila: Costa dom`le...de unde bani? din buzunarul tembelului de contribuabil care nu si-a cumparat inca masina din varii motive de ordin material sau etic: cel mai adesea lipsa "bistarilor",a "verzisorilor" dar mai gasesti si cate un ratacit din asta ...CUM II ZICE FRATE?...aaa da,BAH,ala...de-i incepe numele cu ECO si se termin in LOGIST...da...ecologist). si intraziesintarziesiintarzie. si pute de te trasneste ori a ... toaleta/ ori a str8 from the alley where the dogs have no names (adica nu ma spal ca-mi pute gura,nu ma spal ca-i rece apa...ca omoara si bacteriile "alea bune")/ ori mixul perfect din ciclul orice mix nu e bun/ a haine nespalate si imbibate bine cu transpiratie si asezonate cu ceapa verde/rosie/utsuroi/praz in functie de sezon si de regiunea tarii prin care ai (ne)norocul sa calatoresti. Asta ca sa trecem peste mizeria din vagoanele ce par a nu fi curatate nici macar dupa Pastele cailor...plus ca daca mai nimeresti in compartiment cu o satra de colorati cu puradei dupa ei/ ceata de cocalari.pitzipoance care asculta manele/hip hop/muzica de club cu volumul dat la maxim(probabil simt nevoia sa culturalizeze si muritorii de rand,afonii "dreaqu" care habar n-au ce e aia muzica dom`le ,asa o melodie sa te unga pe sistem,sa mearga bine pe sarampau...sau pur si simplu vor sa vada daca vor crapa ochelarii soarecelui de biblioteca ce are tupeul sa stea langa ei si sa ii sfideze,citind...auzi,dom`le...CITIND...pai ce om normal face asa ceva???!!!).

Mda cam asta este cfrul:un melanj de mizerie,mare intarziere,mirosuri intrepatrunse intr-o perfecta armonie ce pare a nu fi perturbata de secole. Dar care este foarte imperturbabila si foarte perturbanta in acelasi timp.

Si mie imi place sa cred ca sunt Eco...Logista dar tot mi-as cumpara masina daca as avea bani pentru drumurile lungi, pentru ca imi sta cfrul fix in gat deja!

Si m-am si gandit la un slogan perfect pentru CFR : "cfrul,te duce la destinatie mai repede decat adaca ai merge pe jos.CATEODATA!!!".


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu