sâmbătă, 15 mai 2010

de ce imi place national geographic...




imi place pentru ca frecvent are emisiuni care ridica probleme pertinente, care ridica intrebari, care te fac sa regandesti drumul pe care mergi, care te fac sa iubesti viata, sa apreciezi ceea ce ai, te invata cum poti sa ajuti Planeta,prin intermediul acestui fapt,ajutandu-te pe tine,pe cei dragi tie,pe ceilalti oameni,animalele...pentru ca iti descifreaza comportamentul animalelor,invingandu-ti fobiile,facandu-te sa realizezi ca de cele mai multe ori animalele sunt mai umane decat oamenii,aratandu-ti cata nevoie au de ajutorul nostru si cat de importante sunt pentru echilibrul Planetei. acelasi lucru fiind valabil si pentru regnul vegetal...pentru ca ridica semne de intrebare asupra fanatismului religios(un fenomen quasiobisnuit in zilele noastre despre care nu se vorbeste destul)...pentru ca iti deschid ochii asupra altor culturi...pentru ca ,pentru mine,este unul din putinele canale de televiziune pe care il urmaresc cu sufletul la gura cand ma duc acasa,la Brasov (unde am televizor si...timp:0)

pentru ca te invata ca oirce om poate schimba ceva,ca trebuie sa ai incredere in tine,ca poti ajuta Planeta si numai recicland, inlocuind vechile becuri cu cele noi,eco, mergand mai mult pe jos/cu bicicleta/metroul si mai putin cu masina, scotand aparatele electrice noaptea din priza(tot am mustrari de constiinta ca imi merge frigiderul la o temperatura prea mica), plantand un copac, nearuncand hartii pe jos, folosind aceeasi sticla de plastic de mai multe ori in loc sa cumperi una noua in fiecare zi...o gramada de actiuni simple,pe care oricine le poate pune in practica dar pe care putini oameni le aplica. De ce? Comoditate,dezinformare,dezinteres,lene,nesimtire,complacere...

nu am televizor. nu imi lipseste televizorul. dar daca totusi as avea cred ca m-as uita numai pe national geographic,discovery,history...si pe vh1...sau alte posturi de muzica(dar nu dintre cele roamnesti:0)

GENIAL!!!

"If you are, you breath. If you breath, you talk. If you talk, you ask. If you ask, you think. If you think, you search. If you search, you experience. If you experience, you learn. If you learn, you grow. If you grow, you wish. If you wish, you find. If you find, you doubt. If you doubt, you question. If you question, you understand. If you understand, you know. If you know, you want to know more... And if you want to know more, you are alive..."








Sometimes you will have to see to believe...









Dar mai ales imi place pentru ca se refera la explorare,la cautarea continuua a drumui tau, la a nu renunta oricat ti-at spune cei din jur ca ai numai idei nebunesti in cap, ca traiesti with your head in the clouds and ypur feet on the ground, pentru ca este vorba de testarea limitelor,de autocunoastere...e vorba de a indrazni sa iti traiesti viata dupa propriile reguli,astfel incat sa nu faci rau celor din jurul si,mai ales, sa nu iti faci rau tie.



pentru ca viata este frumoasa,este un miracol si trebuie traita fara teama si fara regrete!

dare to fly! :0) dare to dream! :0)

pentru ca drumul este lung si la sfarsit poti arata...ca mai jos :p...dar faptul ca ai mers pe drumul tau e...priceless!!!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu