miercuri, 5 mai 2010

libertate.feminism?


poate,un pic desi nu cred...dar daca judec dupa chestia aia mare pe care o ai atarnata deasupra biroului si pe care scrie "we can do it" poate totusi...da.

cert este ca eu cred in dreptul oricui la libera exprimare, in faptul ca oamenii sunt liberi si ca pot sa actioneze conform propriilor ganduri (asta in cazul in care au asa ceva).

morala este discutabila. ( "Morality, like art, means drawing a line someplace." Oscar Wilde)

iar dreptul la viata este un drpt al oricui in conditii civilizate.

dar se pare ca unele exemplare feminine se supun uneori unor lucruri greu de imaginat din tot felul de motive care mai de care mai idioate.

cred cu tarie ca unele femei sunt proaste rau. ca si unii barbati de altfel. cred in egalitatea dintre sexe si cred in echilibrul familiei.

dar ce le face pe unele femei sa renunte la demnitate,sa se lase calcate in picioare (la propriu si la figurat) de unele specimene masculine de-abia coborate din copac nu o sa inteleg never ever. de fapt aici nu este vorba despre barbati prosti ci despre femei proaste. pentru ca si un barbat cult,rafinat,inteligent te poate face sa te simti ca ultimul gunoi.

si atunci vine intrebarea mea: DE CE SA MAI STAI? sau de ce sa stai cu cineva care,evident,nu te respecta din moment ce te abuzeaza verbal la tot pasul? de ce sa stai cu cineva care iti submineaza increderea in tine day by day inch by inch.

nimeni nu e perfect. toti avem defecte. dar intrebarea este : pana unde putem merge cu,compromisurile?

eu nu inteleg ce este in capul femeilor astora!!!

cateodata imi vine sa le zic:"esti sanatoasa,desteapta(in cazul fericit) si frumoasa. tanara. ai o viata inainte. de ce sa stai langa cineva care nu te respecta cand poti sa ai o viata fericita si implinita alaturi de altcineva sau singura?"

de ce ele cred ca este capatul lumii daca esti singura. doar nu ramai asa pe vecie. e doar o perioada de tranzitie. este important sa treci printr-un proces de autocunoastere inainte sa te arunci cu tetul inainte intr-o relatie/casatorie

nimeni nu merita sa fie umilit. unii oameni sunt buni,altii sunt rai,unii sunt intre si majoritatea sunt imperfecti. nimeni nu are dreptul sa ii judece.

oare cand o sa ne dezvatam de mania asta de a critica pe toata lumea?oare cand o sa vedem ca noi suntem mai imperfecti decat cei pe care ne este atat de usor sa ii judecam.

si,oricum,roata se invarte iar what comes around goes around. dar noi nu suntem Dumnezeu sa pedepsim,sa judecam in locul lui. ( "Before God we are all equally wise - and equally foolish. "Albert Einstein)

de ce ne pierdem vremea cu barfe in loc sa TRAIM?!

mie imi place mult o zicala de-a lui GANDHI: "An eye for an eye for an eye for an eye ... ends in making everybody blind".si altele tot de-ale lui :0)
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.

I object to violence because when it appears to do good, the good is only temporary; the evil it does is permanent.

The weak can never forgive. Forgiveness is the attribute of the strong.

You must be the change you want to see in the world.

You must not lose faith in humanity. Humanity is an ocean; if a few drops of the ocean are dirty, the ocean does not become dirty.


Si Martin Luther King Junior zice ca: " "The old law of an eye for an eye leaves everyone blind"

Albert Einstein: "Laws alone can not secure freedom of expression; in order that every man present his views without penalty there must be spirit of tolerance in the entire population."
Nelson Mandela: "For to be free is not merely to cast off one's chains, but to live in a way that respects and enhances the freedom of others.

Demnitate. Nimeni nu are dreptul sa te calce in picioare!!!

Iar melodia urmatoare este pentru "femeile independente"...keep doing whatever you`re doing if it makes you happy!:

2 comentarii :

  1. Cata inversunare ...... si totusi usor superficiala ...... nu exista oameni prosti (doar cei pe care nu i-a doatat d-zeu cu prea multa minte) ci oameni ignoranti. Iar ignoranta nu este un defect ci un dezavantaj castigat prin saracie, familie si anturaj. Dar pentru ca o persoana sa se lase umilita trebuie sa mai fie si alte variabile pe care nu le aduci in discutie......este usor sa arati cu degetul si mai mai greu sa te gandesti ce a facut-o sa accepte sa fie subminata in interior.
    Nu toti au un caracter puternic, nu toti au invatat ce e independenta, nu toti stiu sa invete din lectiile date de viata ..... si de aceea trebuie sa ai in vedere ca, atunci cand scrii un astfel de post, sunt mai multe fete ale problemei abordate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si cum se numesc oamenii pe care Dumnezeu nu i-a dotat cu prea multa minte? :0) "saraci cu duhul"? sinonime sunt o gramada dar realitatea este aceeasi.
    sunt de acord ca postarea mea este usor superficiala si dezlanata,fiind scrisa spontan si dupa o zi din aia...care nu se mai termina.
    dar am asistat la cel putin un caz in ultima vreme de femeie care a fost terorizata de un "barbat"(fost prieten) si nu a facut nimic concret timp de un an.intamplarea face sa o cunosc destul de bine pe individa si sa vad ca existau posibilitati multiple de actiune(care i-au fost expuse de catre alte eprsoane)si ca tortusi ea nu a reactionat in nici un fel. a stat si a inghitit totul ca pe ceva normal.nu era legata in nici un fel legal sau moral de acest individ.si,totusi,s-a lasat sistematic,calcata in picioare de catre el!
    WHERE`S YOUR PRIDE AT THE END OF THE DAY??!!(nu a ta,a ei,a celor ca ea).

    RăspundețiȘtergere